Veelgestelde vragen

Waarom heeft Plenty verschillende soorten keukenpapier?
Omdat we voor iedereen “plenty” in huis hebben: met het totale assortiment kunnen we oplossingen bieden voor verschillende gebruiksmomenten in verschillende prijsklassen. Daarnaast biedt elk Plenty product ook echt een specifiek voordeel.

Is Plenty keukenpapier biologisch afbreekbaar?
Plenty is gemaakt van meer dan 97% cellulose, iets wat biologisch volledig afbreekbaar is. Door de aanwezigheid van vocht, vloeistof en zuurstof kunnen de cellulose vezels afgebroken worden door micro-organismen. Daarom is Plenty volledig biologisch afbreekbaar.

Is Plenty keukenpapier gemaakt van recycled papier?
Plenty keukenpapier is gemaakt van papierpulp wat uit duurzame bosbouw komt. Daarnaast is Plenty keukenpapier ook nog eens biologisch afbreekbaar.

Waar worden de Plenty producten geproduceerd?
De Plenty producten worden in verschillende fabrieken in Europa geproduceerd.

Waar kan ik Plenty producten kopen?
Plenty is verkrijgbaar bij Blokker en de meeste supermarkten. Elke supermarkt bepaalt zelf welke producten ze in het assortiment opnemen, waardoor het Plenty assortiment per supermarkt kan verschillen.

Waarom kan ik mijn favoriete Plenty product niet vinden?
Verschillende mensen betekent verschillende wensen en voorkeuren. Daarom bieden we een zo breed mogelijk assortiment Plenty keukenpapier. Winkels zijn vrij om hun eigen assortiment te bepalen. Mocht je favoriete Plenty product niet aanwezig zijn, laat het dan weten aan het winkelpersoneel. Het kan trouwens ook zijn dat je favoriete product gewoon tijdelijk niet verkrijgbaar is.

Wat is het voordeel van Plenty keukenpapier ten opzichte van een spons?
Bacteriën leven in een warme en vochtige omgeving. Daarom zijn sponzen, vaatdoekjes en schoonmaakborstels stuk voor stuk een bron van bacteriën. Even voor de beleving: wist je dat er binnen een dag al meer dan 1 miljoen bacteriën in een vochtige spons kunnen groeien? Met Plenty keukenpapier maak je snel schoon en gooi je het daarna meteen weg, zodat bacteriën geen enkele kans krijgen om zich te vermenigvuldigen.

Wat is het voordeel van Plenty Keukenpapier ten opzichte van een gewoon doekje?
Plenty Keukenpapier zijn veel hygiënischer dan een vaatdoekje. Een gewoon vaatdoekje is de belangrijkste bron van bacteriën in de keuken, omdat het te vaak voor veel verschillende klussen wordt gebruikt.
• Bijna 60% van de Nederlandse huishoudens verschoont het vaatdoekje minder dan 1 x per dag.
• 71% wast het vaatdoekje op een veel te lage temperatuur, waardoor de bacteriën overleven.

Zijn Plenty Keukenpapier ook nat te gebruiken?
Plenty Keukenpapier zijn de hygiënische variant van het ‘gewone’ vaatdoekje en zijn door de sterkte ook nat te gebruiken.

Gooi je Plenty Keukenpapier meteen weg na gebruik?
Voor een goede hygiëne in de keuken is het belangrijk om dagelijks het vaatdoekje te vervangen. Ons advies: gooi de Plenty Keukenpapier direct weg na gebruik, zodat bacteriën geen kans krijgen.

Kan ik de Plenty Easypull Mobile dispenser ook ophangen?
Ja, de Plenty Easypull Mobile dispenser is ook hangend te gebruiken. Hiervoor kun je de Easypull clip gratis bestellen bij onze consumentenservice: consumenten.service@essity.com.

Staat je vraag er niet bij of wil je iets anders kwijt, ga dan naar onze Contactpagina